welcome to my hometown :)

HAI
ASSALAMUALAIKUM



Entry kali nii kita balik ke kampung saya pulak , 
Kedah dan jugak Penang !
Dengan kawan kawan yang sangat excited nak tengok sawah padi katanyaa.
and
maybe our last trip sebelum pergi practical 21 october ni.


Bila dah pergi practical nanti ,
belum tentu lagi boleh lepak sama sama , 
melencong sama sama , makan sama sama , 
tangkap gambar sama sama.


masing masing dah kena berpecah. 
Ada yang ke Cameron Highland ada yang ke Bukit Tinggi ada yang dekat Kuantan. 
Macam macam lahhh.

Nanti yang dekat Bukit Tinggi tuu jangan lupa 
kitorang yang dekat Cameron nii. 
TAU ?
4 bulan kemudian , kita jumpa balik.


alamakkkkkkkk~  
sedihhh laa pulak ! :'(


So my dear friends , 
before that sad story take over this entry.
let those picture tell you the story.

My friends.
Thi is our memory. sweet memory. unforgetable memory.
just to remember. 
Friends is everything. Love. All my friends :)


jom. menjelajah :)

|
|
|
V


Pemandangan dari Kelantan ke Grik. Kiri kanan yang ada hanyalah pokok dan pokok.
Hijau. Alam semulajadi.  
Sejuk mata memandang. :)

Berhenti cari makanan ringan, jajan, gula gula dan sebagainya.
Untuk buat alas perut sebab tak makan tengah hari lagi. 
Padahal dah dekat pukul 4 dah pun.

Untuk malam yang pertama di Kulim , kita ke sini saja.
Tak boleh jauh jauh kesian kat abang kita yang kena drive tuu. 
Baru nak hilang penat , kena drive lagi.

ICT Kulim , katanyaa. 
ICT kee ? entah laaa. haha

Ini motifnyaa , keluar malam malam.
Happy Birthday Shafiqkarl :)

Surprise daripada dia kepada dia. 
Penat merancang kat dalam kereta tau. 
Nak cover mulut lagi , takut terlepas cakap. Kantoi kang.
Nasib baik takk~

Yeahh ! Kat belakang tuu sekutu kitorang jugak. 
Tolong sediakan kek dan tempat. Terima kasih sebab bersekongkol. 
haha

Sudah. Cukup. Sampai sini jaa. Mengantuk. Balik rumah. Tidur.



DAY 1

Kita ke penag pulak hari ni.

Welcome to penang :)


Tempat pertama : Queensbay.
Sebab dekat dengan jambatan. Senang sikit.








Time Square Penang.
Lalu je tak singgah pun.

Destinasi kedua : Nasi kandaq laa.
Makanan wajib kalau mai Penang. 
Tapi , aku takk.
tak suka nasi kandaq >___<

Destinasi ketiga : Bukit Bendera



Beratur beratur. Beli tiket. Murah jee.
RM 8 -- kena tunjuk kad pengenalan kalau tak RM20++ laa
RM 4 -- kalau ada kad pelajar
So , jimat lahh kalau yang student lagi tuu. 
Macam kami :)




Cantik kann. Satu Penang boleh nampak kalau dari atas ni.
Kalau p Penang tapi ,tak p Bukit Bendera. Memang rugi.

Walaupun pening sikit laa naik keretapi nii.

See ! Teropong dia warna warni lagi. 
Tapi kalau tak guna teropong pun dah boleh nampak dah.
Nak teropong orang boleh laa guna benda alah nii. 
^____________^













Destinasi keempat : Batu Feringghi
Tak berani nak pergi jauh jauh takut sampai ke Balik Pulau pulak nanti.
So , patah balik. Duduk sini jee. Tengok matahari.
Nak main permainan. Tak bawak baju lebihhh lah pulak
Takpa , next time kita pergi lagi okay.
Tapi , bila---
Ntahlaaa

Cantik kannn.




Destinasi kelima : Padang Kota Lama
Makan pasemboq laa~
Yang ini memang wajib kalau mai Penang.


Okay. Polis dari Naga Lilit dah start soal siasat.
P mana tak balik balik lagi tuu -,-
-- mak & abah

Tapi , kalau takdak polis ni nak soal siasat. Rindu lahh pulak.

Destinasi keenam : Feri
nii sebab lama sangat tunggu feri. Dah bosan.

Tengok. Sempat lagi. Tau laa feri lambat pun. Sampai ke luar tuuu. haha

Bye~
Dah habis cerita kat Penang.



DAY 2

Kita ke Aloq Setaq pulak.

Destinasi pertama : Muzium Padi.
Macam rombongan sekolah pulak kann. hehe






apa pandang pandang ?
nak lawan mata siapa lagi besar ka ?
--komfem kalah.


Cepat mesra pulak budak budak nii. Selalunya takk.
tengok. masing masing buat muka comel. 
yang paling comel , kakak laa. 
haha

Dah jumpa geng dah. 
Makin melayan makin menjadi budak melampau ni.
So abang abang kakak kakak , you better jangan layan sangat budak nii.




Destinasi kedua : Mencari sawah padi.



Dah jumpa dah.
Kat Kedah kita panggil ni --bendang !


Sampai begitu sekali yee. haha


Okay. Bye bendang. 
Yang lelaki ke stadium dan
yang perempuan kita rehat dulu.
Balik rumah. Makan :)

Destinasi ketiga : Menara Alor Setar.





Kitorang nak cakap : Hai ZARINA !
Kami rindu kat awokk. haha



Hey you~
I'm waiting. Takut you tersesat. Susah pulak nanti.
Tour guide yang kat dalam kereta tu pun , taktau sangat jalan kat sini.
haaaa

Nah bungaaa.

Budak montel nii cakap : 
Mai laa Kedah lagi nanti. Bila bila pun boleh.


Okay ? Bye :)





No comments: