Pengalaman dan Kenangan


.ASSALAMUALAIKUM
.HAI
.BONJOUR !

Im homeee :)
And still thinking either nak relax relax jadi tuan kat rumah ataupun , kerja. Cari pengalaman , dan sedikit duit mungkin. ^^ hehe. entah lahh. Lain kali laa pikir lain , kann.  Hari ni saya a.k.a cikyana a.k.a Ayana Abdullah just want to share with you about my parents bufday party. Party ke ? *party sangatt* hehe. takde lahh , kite buat kenduri sikit sikit jee :)


Okay lahh. Whatever you want to say about it , I don’t mind. Here’s my parents. My mak and my abah. My love. My soul. My everything. I don’t know how to make them happy. Im try to be a good daughter and still trying. And this is one of the way  to make them happy. Happy belated bufday mak & abah.

Sepatutnya , bufday abah and mak kena celebrate pada 13 / 4 dan 14 / 4. Tapi disebabkan sebab sebab tertentu *iaitu final exam* terpaksa lahh disambut pada hari kelmarin iaitu 15 / 4. *dah macam berita pulak*

Habis exam 14 / 4 terus balik kedah malam tuu. Walaupun terpaksa naik bas yg paling aku menyampah sekali *nama syarikat bas tak boleh sebut kat sini* tapi kat fb dah sebut. Wakakaka boleh pulak cenggitu ^^ walaupun tau macam macam bencana akan jadi kalau naik bas tuu , tapi tetap naik jugak. Sebab nak sambut , bufday mak and abah. *baik takk saye* :) haha.

bencana apa ?
Okay lahh , saya share sikit. Sikit je tak banyak. 

Bencana yang pertama , time beli tiket semangat nii pilih seat single malas nak berkongsi kongsi. Boleh laa tido ikut suka hati. Tunggang langgang macam mana pun takpe kann. Sorangg. TAPI , time naik bas. Memang betul lah dia bagi aku dok sorang. Betul betul punya sorang. Kiri kanan depan belakang. Kosong. Takde orang. Wahh ! bestnya.

Best amendenyee , kena dok kat seat driver. Depan sekali. Dan yg ada kat situ, Hanya lahh aku dan driver. Sangat romantikk. Kena pulak driver , mulut yang boleh tahan longkangnye. Ikut sedap dia je nak cakap apa pun. kann.  Dan satu lagi masalah. Masalah kerusi yg tak boleh di adjusted. You understand rite? Duduk tegak jee , dari Terengganu ke kedah 6 jam aku duduk straight , memang ayu gile
 lahhh. Sampai kedah ingat kan dah habis azabnya. Timbul plak bencana yangg kedua. :) 

ehh pakcikk ! saya turun kat kulim , bukannya nak pegi penang. 
Ehh , turun kulim ke? Sorry TERLUPA.


hemmm . . .

W H A T ?

T e r l u p a a a

baik punya alasan. Aku dah bagi tiket kat dia , dah bagitau dia , siap duduk sebelah dia lagi. Tolong teman. Boleh pulak dia cakap dia terlupa.

Terlupa atau buat buat lupa pakcikk ? 
Senang betul cari duit ! bagus lahhh. 
Memang kaya lahh syarikat engkau , selalu sangat aniaya orang kannn. 
Dann yang bestnya dia turunkan saya di Tol Lunas. dekat highway.
 Sangat best. Pengalaman sangat. 
TERIMA KASIH BANYAK BANYAKK !


Okay. Done with my story yang 'sikit' tuu ^^


Now we turn to my parents bufday 'party'. Dah habis dah kan mengumpat. Haha. 
Takde apa yang nak diceritakan sangat pun. Just nak tampal and simpan gambar dekat sini.
 Takut kalau letak merata nanti , hilang pulak gambarnyeee. :)

____________________________________________________________________

kat bawah ni , proses membeli dan membelah semua kedai yang ada dalam Kulim Landmark Central. haha
Dan kami telah mencipta rekod shopping yang terpantas iaitu selama 2 jam. yayy ! :P




yaa , saya mengaku ada sedikit masalah ruang kat sini. hehe

___________________________________________________________________
ini pulak masa untuk makannn. 


 


Selamat Hari Lahir mak dan abah :')



Love you mom !

This is my family. My lovely family.


And the last one , just to remind you and myself. Pleasee appreciated your parents as long as they alive. Don’t broke their heart. Its easy to make them smile , just make it them the second important person after Allah in your heart and in your life. :)





1 comment:

Halimaton Saadiah said...

tagging for u. http://blog-threeinone.blogspot.com/2013/05/11-things-about-myself.html