Stress kuasa DUA

ASSALAMUALAIKUM
and HYE everybody !

As everyone know , today is thursday. Thursday is jeudi. Jeudi is khamis. Khamis supposedly menjadi hari yang paling ditunggu tunggu untuk semua student di Kedah , Kelantan dan Terengganu. sebab ? Jumaat dan Sabtu cuti. Time berjimba katanyaa. Tapi untuk students Uitm buat masa sekarang ni , dan salah seorang daripadanya adalah aku. Berasa tersangatlahhhhh stress. Double stress ! Stress kuasa dua tiga empat ! I dont know how to explain. For those yang ada dalam situasi aku sekarang sahaja yang akan paham >.< 


Penyebab utama stress 'ku' di saat ini adalah disebabkan perkataan ini ---> 
F I N A L  E X A M !


yeahh, sangat horror kann. That horror thing will meet us in just 2 weeks more.
Oh ! mai ! gadd ! I'm not ready yet. Seriously ! Dan jadualnyaa sangat . . . . *speechless*

  • 29 / 3 - Housekeeping
  • 1 / 4   - Hotel Accounting
  • 3 / 4   - Front Office Management
  • 4 / 4   - Principles of Echonomics
  • 10 / 4 - Fundamentals of Marketing
  • 14 / 4 - Food and Beverage Cost Control 

BUDAK BUDAK HOTEL MANAGEMENT PART 4 , TOLONG HIGHLIGHT TARIKH NI YE.DAN SEMOGA KITA SAMA SAMA BERJAYA :)


Yang bestnyaa pasal final ni , die punya gap tak lama so boleh balik rumah cepat cepat. Yang tak bestnyaa pun sebab gap tak lama jugak. Sebabnya takut tak sempat nak cover all the chapter. Macam mana kalau tak sempat , mesti F . . . okay ! malas nak cakap.


Last minute assignment ! 
ouhhh, part ni yang paling best sekali. Bukan kitorang yang buat assignment last minute tau , tapi lecturer yang kasi assignment last minute. Ingatkan lepas dah settle semua assignment , 2 minggu lepas boleh laa concentrate study untuk final. Tiba tiba dengan slumber dekk nyee , dapat lagi assignment hari ni dan kena submit pulak minggu depan. So sweettttttttt . Mingu depan dengan hari ini berapa lama je lagi ? tak ke 2 hari je bezanyaa. Bukan 1 bukan 2 tapi 3 assignment. okay ! pengsan kejapp. Macam mana aku nak handle nihh? member yang 1 group pulakk kena chicken pox, memang tersangat lahh 
c o b a a n. BTW sayangsku yang sakit tuhh , cepat cepat sembuh yee. Bosan tawu tak dok sorang sorang dalam bilik. Takda kawan nak study sekali pulak tu. sedihhh ouhh :(


Tak cukup dengan penat yang itu , tak cukup dengan sedih yang itu. Ada lagi yang menyedihkan. Latihan futsal pada petang ini. what ? saja nak menambahkan letih. Then, malam ni nak kena berlakon untuk assignment France pulakk. hemmm~
Tak cukup dengan itu, hari sabtu ni kena pegi UiTM Dungun AGAIN. Dari pukul 7 pagi sampai pukul 8 malam sebab nak habiskan chapter untuk subject front office + test PMS system. Means , saya hanya ada esok sehari untuk menyiapkan assignment assignment yang 1 2 3 itu. Hari rabu , sambung lagi dengan test France. gila. gila. Aku cuma berharap yang aku masih waras lagi time jawab final nanti. InsyaAllah. :P


Haishhh En. Hati , tak sabarnya nak tunggu 15 / 4. Boleh balik jadi memm besar kat rumah. Makan tido makan tido. kurus gemuk , gemuk gemookkkk. 
Ini baru je dugaan untuk student diploma. kann ? Macam mana pulak dengan student student yang ambik ijazah ? master ? PHD ? macam mana pulak dengn abang mat Luthfi yang sambung master kat negara orang tu ? Mesti lagi banyak dugaan. Mesti lagi banyak cabaran. For sure lahh kann. dann Yang paling penting . Hati kena kental ! yeahhh, be strong ! Kita kena kuatt bak kate lecturer I. Tak boleh cepat putus asa. Chaiyok ! Chaiyok ! Lagi sebulan je lagi , lepas tu bole rehat ~~



1 comment:

na chokina said...

hehehe :P , cian cik yana . mggu dpan na dah ok ase , sabaq2 .