KADFAZ ♥


ASSALAMUALAIKUM
and HAI .
entry kali ni pun , tentang sahabat jugakk .
tapii kali ni , agak touching sebab banyak - terrrlalu banyak actually kenangan .
dan sekarang memang dah tinggal kenangan pun :(
kitorang sebenarnya tak berpecah dan tak pernah berpecah ! tapi masing-masing jauh . 
sibuk dengan hidup masing-masing , sibuk dengan study , kejar impian masing-masing , capai cita-cita . kannn .
dah lama dah nak buat entry pasal KADFAZ ni , tapi asyik tangguh2 jaa . pas 2 , terjumpa blog salah seorang ahli KADFAZ dan terus touching dan baru terhegeh2 nak buat entry pasal ni . hehe
nak tau apa yg dia tulis ? tengok bawah ni . 
|
|
V
_________________________________________________________________________________

Untuk pengetahuan korang dulu, aku da geng yg kami singkatkan daripada nama kami menjadi K.A.D.F.A.Z. kami semua budak pompuan yang blaja kat dalam klas yang sama. Dalam kelas tu memang kami 6 orang ja budak pompuan Islam. Kami ni tak popular pun kat sekolah… kami boleh dikatakan gila – gila… peksa, result tak gempak mana pun…
K=> Budak Slumber… dia macam ketua kami… slalu bagi nasihat… tapi, gila2 tetap gila2… kelemahan dia… cepat terlelap.. hehe…
A=> Minah rOck…rasanya kebanyakan idea untuk buat keja yang agak2 mereng tu.. datang daripada dia..hehe…
D=> sOpan.. tak banyak cakap… tapi, kadang2 dia buat lawak tanpa disedari… seronok kalau borak ngan dia…
F=> happening… hari2 dia gelak… rajin… tapi, dia selalu bersekongkol ngan Minah rOck dan Minah Anti SkEma…

A=> Minah Anti Skema… apa2 aktiviti yang melanggar peraturan sekolah (yang tak melampau sangat laaa..) pasti dia akan sokong…!
Z=> berangan nak jadi gangster… malas..! selalu yang akan memastikan dia bergerak adalah Minah Slumber..! kalau dia bercakap payah orang nak paham… kadang2, boleh jadi terlalu berani…!

Tapi, tu dulu… kami cuma dapat bersama – sama selama tiga tahun je.. pastu, kena berpisah..





credit to: zafira


_________________________________________________________________________________


nangis ouhh first time baca entry kat ats ni , benda yg dah hampir 5 tahun . then bila ingat balik, memang sedih . pas 2 mula laa , ingat time jahat2 dulu dengan paan dan jugak ayie . KADFAZ ada 6 org kann ! 3 org 2 agak nakal dan 3 org lagi makcik2 yg akan bising dekat 3 org yg nakal 2 . hahaha , sangat kenangan ! kitorang berpisah masa form 4 , ida pindah sebab ikut family , aku pindah masuk sekolah teknik, dan yg selebihnya 2 berpecah sebab kena duduk kelas lain-lain.

okayy , KADFAZ stand for :

K * KHALIDA
A * AIN
D * DZAFIRAH
F * FARHANA
A * AYANA
Z * ZAFIRA


mehh kita tengok muka sikit . huhu
ini  ida (minah Slumber)
ex students matrikulasi pulau pinang
dan sekarang students UKM dalam bidang
  ijazah sarjana muda sains dgn kepujian (mikrobiologi)
dasyatkan ? dia ni walau apa pun jadi , still senyum , relaks dan 
yang paling penting . sangat setia !!
*tapi tak penah kapel lagi. pelik kann :)*


ain (Minah rOck)
awek ni pulak sekarang students politeknik kota bharu, kelantan
bersama-sama cik abang tersayang , hihi
ambik kos Electronic and Communication Engineering .
yg ni memang suka sangat tunjuk gigi dia , mentang-mentang laa gigi dia cantikk kann.
btw sygs , i love your smile ! :*


Dzafirah (awek sOpan)
hahhh ! mentiba pulak gambar bunga ni apa de hal ?
jangan kalut .
sayang aku sorang ni susah sikit nak letak gmba dlm fb. ini ja mampu . *sorry*
gadis comel ni sekarang kat politeknik arau , perlis
student tourism  
good luck ye sygss ! 


Farhana (Minah happening)
awww ! cantik mata ? hehe,
kawan aku yg ni 1 kapal dengan aku lahh
kat terengganu kite sekarang .
tapi tempat lain-lain. Dia sekarang budak culinary arts
dekat UITM dungun . 
 tapi susah jugakk nak jumpa walaupun dah 1 negeri kannn . :')


Ayana (Minah Anti Skema)
muka suci ja , gambar ic pulak tuhhh . hahaha !
awek ni berada dalam keadaan kritikal sekarang ,
tak sabar nak habiskan study kat sini .
btw , awek ni study hotel management dekat KUBEST .
itu je, thank you !



Zafira (Awek gangster)
opsss , ini bukan anak patung . ini anak dala olang mehh .
future nurse and now dekat  Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Ulu Kinta, Perak .
single lagi niehhh . :DD




after 2 years , baru jumpa balik raya hari 2 . :)


cik kak ni pun baru jumpa balik tahun lepas .



ni gambar masa form2 rasanyaa , dah lupa . :DD





Sahabat yang baik adalah sahabat yang berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tidak hanyut di dalam kesalahan dan dosa.
|
|
Sahabat sejati akan meluruskan jalan ketika kita kehilangan arah dan tidak akan meninggalkan kita dalam suka, apalagi dalam duka.
|
|
Bersahabat dengan seorang yang jujur akan membuat seseorang itu senantiasa terpelihara kejujurannya.











2 comments:

nurkhalida mohammad khalil said...

wah . menyengat laa .
haha .
tq yana .
tq so much .
may Allah bless u always .
hope we can meet n unite together again .
aq x lupa hampa .

miss u all so much .
patutlaa . mintakbagai . nk post sini rupanyaa
=)

nurkhalida mohammad khalil said...

hamboi !
sentap aq .
haha .
tq yana .
tq so much .
may Allah bless u always .
syg hg lhaa .

apa2 rojer aq taw .
pttlaa nk mintak bagai . nk post kat sini upanyaa .
macam2 laa ag ni .

=)